Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)443g616kcal49.1g1.8g46g0g
Sokeri 85g343kcal0g84.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 91g311kcal9.2g63.4g1.1g3.2g
Perunajauho 1dl=70g101g337kcal0.1g82.5g0g0g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore20g5kcal0g1.8g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g604g966kcal43.5g96.6g42.2g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g10g29kcal0.1g5.6g0g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2720g5240kcal204.8g678.2g178.6g14.4g
Valittu annoskoko1360g2620kcal102.4g339.1g89.3g7.2g
Annoskoko puolitettuna680g1310kcal51.2g169.6g44.7g3.6g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179