Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g191g39kcal1.1g7.3g0.6g2.7g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g113g32kcal0.7g6.7g0.2g2.8g
Lehtiselleri 113g14kcal1.3g1.2g0.2g1.1g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g14g13kcal0.4g0.5g1g0.1g
Hauki 113g94kcal20.5g0g1.2g0g
Katkarapu 113g77kcal16.2g0g1.2g0g
Vesi562g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)17g36kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl56g191kcal1.1g1.7g19.7g0g
Pekoni rasvainen 17g63kcal2g0g6.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2728g1149kcal88g40.2g60.8g15.4g
Valittu annoskoko1364g575kcal44g20.1g30.4g7.7g
Annoskoko puolitettuna682g287kcal22g10.1g15.2g3.9g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=407000