Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 534g129kcal9.7g11.8g1.6g12.3g
Purjosipuli 107g25kcal1.9g2.6g0.2g2.2g
Valkosipuli 13g15kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Rypsiöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Flora kevyt margariini 40 400g20g74kcal0.1g0.6g8g0g
Kasvisliemi laimennettu 534g50kcal1.5g2.2g3.8g0.3g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g134g321kcal20g4.1g26.7g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2728g1542kcal68.6g47g116.8g30.2g
Valittu annoskoko1364g771kcal34.3g23.5g58.4g15.1g
Annoskoko puolitettuna682g386kcal17.2g11.8g29.2g7.6g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518