Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)3g8.4kcal0.3g0.5g0.6g0g
Sokeri 0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Pekoni (Dulano)38g96kcal6.8g1.2g7.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha120g199kcal22.8g0g12g0g
Soijakastike 5.4g3.3kcal0.3g0.5g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)1.5g3kcal0g0.7g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Siirappi, tumma9g29kcal0g6.7g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.2g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Porkkana 68g22kcal0.4g3.8g0.1g1.7g
Peruna, keskikokoinen 60g53g32kcal0.8g6.8g0.1g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali285g60kcal3.4g9.7g0.6g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2730g937kcal71g65.4g41.2g18.2g
Valittu annoskoko1365g468kcal35.5g32.7g20.6g9.1g
Annoskoko puolitettuna683g234kcal17.8g16.4g10.3g4.6g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101918