Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g313g989kcal70.4g7.8g75.1g0g
Nauris 413g113kcal4.1g17.4g1.2g7.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g251g70kcal1.5g14.9g0.5g6.3g
Punajuuri 313g120kcal3.1g21.6g0.6g7.8g
Oliiviöljy 50g443kcal0g0g50.1g0g
Hunaja 25g83kcal0.1g20.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2730g3637kcal158.4g163.8g255g44g
Valittu annoskoko1365g1819kcal79.2g81.9g127.5g22g
Annoskoko puolitettuna683g909kcal39.6g41g63.8g11g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877