Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 262g1903kcal3.1g1g213.3g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)337g2041kcal29g64.1g183.8g43.9g
Sokeri 319g1293kcal0g318.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu270g340kcal29.7g0.8g24.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 97g334kcal9.9g68.2g1.2g3.4g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön75g536kcal6g6.7g57g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2736g12921kcal156.2g923.8g959.2g94.6g
Valittu annoskoko1368g6461kcal78.1g461.9g479.6g47.3g
Annoskoko puolitettuna684g3230kcal39.1g231g239.8g23.7g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571