Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 656g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g84g267kcal9.5g51g2.3g10.1g
Siirappi 12g36kcal0g8.8g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 16g45kcal2.4g4.2g0.7g6.3g
Vehnälese 18g41kcal2.4g2.8g0.8g6.7g
Ruisjauho (Rainbow)60g191kcal6g37.6g1.4g8.3g
Vehnäjauho puolikarkea 504g1729kcal51.3g352.7g6g17.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl13g121kcal0g0g13.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2736g4858kcal143.2g914.2g49.2g98g
Valittu annoskoko1368g2429kcal71.6g457.1g24.6g49g
Annoskoko puolitettuna684g1214kcal35.8g228.6g12.3g24.5g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885