Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 398g568kcal49.8g1.2g40.8g0g
Sokeri 380g1542kcal0g379.6g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 271g1446kcal0.9g1g162.9g0g
Leivinjauhe 18g32kcal0.9g6.8g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka18g72kcal0g17.9g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen271g90kcal9g13.3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 11g40kcal2g1.2g2.4g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2736g7579kcal125.2g842g412.2g6.8g
Valittu annoskoko1368g3790kcal62.6g421g206.1g3.4g
Annoskoko puolitettuna684g1895kcal31.3g210.5g103.1g1.7g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472