Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 122g346kcal18.8g0.2g30.4g0g
Sinappi 30g40kcal1.3g4.3g1.8g0.5g
Rypsiöljy 1094g9678kcal0g0g1094.4g0g
Viinietikka 91g19kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 12g34kcal1.3g5.2g0.3g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2736g20235kcal42.8g20.4g2253.8g7.4g
Valittu annoskoko1368g10118kcal21.4g10.2g1126.9g3.7g
Annoskoko puolitettuna684g5059kcal10.7g5.1g563.5g1.9g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868