Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen112g808kcal0g0g89.8g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl281g1010kcal33.7g199.2g5.9g0g
Kananmuna kuoreton 123g176kcal15.4g0.4g12.7g0g
Sokeri 168g683kcal0g168.2g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 224g193kcal7g9.9g13.5g0g
Vadelma 449g184kcal4.5g18.4g3.6g16.6g
Leivinjauhe 5.6g10kcal0.3g2.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2736g6166kcal121.8g805.2g251g33.2g
Valittu annoskoko1368g3083kcal60.9g402.6g125.5g16.6g
Annoskoko puolitettuna684g1541kcal30.5g201.3g62.8g8.3g
Arvot/100g100g225kcal4.5g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375