Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g15g90kcal3.2g1g8.1g0g
Sokeri 15g61kcal0g15g0g0g
Voisarvi croissant 15g55kcal1.2g6g2.8g0.3g
Kananmuna kuoreton 4.6g6.6kcal0.6g0g0.5g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 1.7g4.8kcal0.3g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Raparperi 50g17kcal0.3g2.8g0.1g0.7g
Sokeri 5.4g22kcal0g5.4g0g0g
Fariinisokeri8.8g36kcal0g8.8g0g0g
Vesi2.5g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana274g693kcal14.2g100.2g24.2g3.2g
Valittu annoskoko137g347kcal7.1g50.1g12.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna68g173kcal3.6g25.1g6.1g0.8g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.6g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759