Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Sokeri 27g108kcal0g26.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Taloussuklaa, Fazer19g97kcal0.7g10.5g5.6g1g
Voi 19g136kcal0.2g0.1g15.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 13g41kcal0.3g0.4g4.4g0g
Voi 60% rasvaa 2.5g14kcal0g0g1.5g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen13g23kcal0.1g5.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana275g1064kcal12.8g120.6g58.2g4.4g
Valittu annoskoko137g532kcal6.4g60.3g29.1g2.2g
Annoskoko puolitettuna69g266kcal3.2g30.2g14.6g1.1g
Arvot/100g100g387kcal4.7g43.9g21.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814