Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 100g24kcal1.8g2.2g0.3g2.3g
Oliiviöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Tonnikala öljyssä 23g44kcal6.3g0g2.1g0g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.7g0.8kcal0g0.1g0g0g
Vesi5.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana275g200kcal16.4g5g11.6g4.6g
Valittu annoskoko137g100kcal8.2g2.5g5.8g2.3g
Annoskoko puolitettuna69g50kcal4.1g1.3g2.9g1.2g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083