Taivaallinen mustikkapiirakka

Valmista ensin täyte.

Sekoita keskenään 1 prk kermaviiliä, kaksi kananmunaa, 0,75 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 5 dl mustikoita.

Tee siten taikina:Vatkaa 150 g juoksevaa kasviöljyvalmistetta (tai voita) ja 1 dl sokeria.

Vatkaa sekaan kaksi keltuaista.

Sekoita 0,5 dl perunajauhoja, 1,5 dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta keskenään ja lisää taikinaan.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Kaada päälle täyte ja paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasviöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g19g139kcal0g0g15.4g0g
Sokeri 19g76kcal0g18.7g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g5g3.2kcal0.2g0g1.2g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3.7g13kcal0g3.1g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.7g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 25g16kcal0.8g1.2g0.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu15g19kcal1.7g0g1.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Mustikka metsä- 38g17kcal0.2g2.4g0.2g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana274g656kcal8.4g69.6g38.4g3.4g
Valittu annoskoko137g328kcal4.2g34.8g19.2g1.7g
Annoskoko puolitettuna69g164kcal2.1g17.4g9.6g0.9g
Arvot/100g100g239kcal3.1g25.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299372