Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g150g902kcal31.6g9.9g81.2g0g
Sokeri 150g610kcal0g150.2g0g0g
Voisarvi croissant 150g546kcal12g59.6g28g3.3g
Kananmuna kuoreton 46g66kcal5.7g0.1g4.7g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 17g48kcal2.6g0g4.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 150g516kcal15.3g105.3g1.8g5.3g
Leivinjauhe 8.4g15kcal0.4g3.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.2g13kcal0.5g2.5g0.3g1.2g
Raparperi 501g169kcal3.5g27.6g0.5g7g
Sokeri 54g220kcal0g54.2g0g0g
Fariinisokeri88g356kcal0g87.6g0g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton25g5.3kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2740g6931kcal143.4g1001.2g241.4g33.6g
Valittu annoskoko1370g3465kcal71.7g500.6g120.7g16.8g
Annoskoko puolitettuna685g1733kcal35.9g250.3g60.4g8.4g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759