Paholaisen kakku,kevennetty rahkalla

1.Vatkaa 2 munaa ja 4dl sokeria

2.Sekoita 5dl vehnäjauhoja, 15 tl vanilijasokeria, 1tl ruokasoodaa 1,5 tl kardemummaa keskenään ja lisää nopeasti vatkaten munavaahtoon

3.sekoita rasvaton maito(juoma) ja rahka keskenään ja lisää joukkoon.

4.sulata 100g voita, anna jäähtyä ja lisää joukkoon

Alkuperäisessä ohjeessa ei ole rahkaa, ja voita on 200g.

Itse en huomaa eroa, kun kokeilin puolet rahkaa/puolet voita.

Kuulemma toimii kaikissa kuivakakuissa sama periaate (neuvoi alan ammattilainen)

Voideltu ja korppujauhoitettu rengasvuoka, 175 astetta ja yksi tunti uunissa
Annoskoko on summittainen, riippuu toki siivujen paksuudesta

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Tso

Tso sanoi...

Lapsuudesta ati lempikakkuni, ja maistuu paljon kardemummalle, nam!
Älä säikähdä soodaa, äläkä korvaa leivinjauheella, ei tule sama koostumus.


sunnuntai 07.03.2010 klo 15:36

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 128g182kcal16g0.4g13.1g0g
Sokeri 395g1603kcal0g394.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 378g1296kcal38.5g264.3g4.5g13.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7g28kcal0g6.9g0g0g
Voi 116g843kcal1.4g0.5g94.4g0g
Rahka, valio116g76kcal11.6g4.9g0.3g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 232g62kcal7.7g7.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2744g8178kcal150.4g1357.6g224.6g26.4g
Valittu annoskoko1372g4089kcal75.2g678.8g112.3g13.2g
Annoskoko puolitettuna686g2045kcal37.6g339.4g56.2g6.6g
Arvot/100g100g298kcal5.5g49.5g8.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167531