Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)563g180kcal18.6g25.4g0g0g
Hiiva 28g21kcal3.7g0.3g0.1g1.9g
Siirappi 237g713kcal0.2g175.4g0g0g
Vehnälese 34g77kcal4.5g5.2g1.5g12.7g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)135g513kcal15.8g104.1g3g19.3g
Suola, annos 3g8.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 366g1257kcal37.3g256.4g4.4g12.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2744g5522kcal160.2g1133.6g18g93.4g
Valittu annoskoko1372g2761kcal80.1g566.8g9g46.7g
Annoskoko puolitettuna686g1381kcal40.1g283.4g4.5g23.4g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=260881