Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1454g1101kcal27.2g224.1g2.9g14.5g
Kesäkurpitsa, tuore1454g247kcal8.7g36.3g5.8g10.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2326g3861kcal441.9g0g232.6g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)1163g407kcal11.6g80.2g5.8g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)363g981kcal109g0g61.8g0g
Sipuli 291g88kcal3.6g14g0.6g4.9g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste363g2689kcal0g0g298g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 174g602kcal9.6g132.9g2.1g2.2g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 2326g899kcal76.7g65.1g34.9g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 87g248kcal13.5g0.2g21.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g22246kcal1403.6g1105.6g1332.6g63.6g
Valittu annoskoko10000g11123kcal701.8g552.8g666.3g31.8g
Annoskoko puolitettuna5000g5562kcal350.9g276.4g333.2g15.9g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467