Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo250g1775kcal0.8g0.5g200g0g
Sokeri 170g690kcal0g169.8g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g500g1525kcal48.5g306.5g10g72.5g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Mustikka metsä- 360g159kcal1.8g23g2.2g11.9g
Sokeri84g341kcal0g83.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 10g34kcal0g8.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2758g9064kcal102.8g1187.6g424.4g169g
Valittu annoskoko1379g4532kcal51.4g593.8g212.2g84.5g
Annoskoko puolitettuna690g2266kcal25.7g296.9g106.1g42.3g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906