Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g87g25kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g16g61kcal5.2g0g4.4g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g25g8.2kcal0.8g1.2g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 4.4g1.9kcal0.4g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.2g4.3kcal0.1g0.9g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.7g27kcal0g0g3g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana276g254kcal14g14.6g15.2g4.4g
Valittu annoskoko138g127kcal7g7.3g7.6g2.2g
Annoskoko puolitettuna69g64kcal3.5g3.7g3.8g1.1g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868