Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Sokeri 27g109kcal0g26.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g84kcal2.5g17.2g0.3g0.9g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Taloussuklaa, Fazer19g97kcal0.7g10.6g5.7g1g
Voi 19g137kcal0.2g0.1g15.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 13g42kcal0.3g0.4g4.4g0g
Voi 60% rasvaa 2.5g14kcal0g0g1.5g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen13g23kcal0.1g5.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana276g1070kcal12.8g121.4g58.6g4.4g
Valittu annoskoko138g535kcal6.4g60.7g29.3g2.2g
Annoskoko puolitettuna69g268kcal3.2g30.4g14.7g1.1g
Arvot/100g100g388kcal4.6g44g21.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814