Kotipulla (20 kpl taikina, 1 pikkupulla 46g)

Tässä versiossa jauhoina 1,5 dl grahamjauhoja + 6dl vehnäjauhoja.

Sekoita puolikas hiivapaketti kädenlämpöiseen maitoon (2,5 dl). Lisää puolikas teelusikallinen suolaa, 3/4 dl sokeria ja puolet jauhoista.

Sekoita niin että taikina saa ilmaa.

Vaivaa kimmoisaksi, lisää tarvittaessa jauhoja samalla.

Lisää pehmennyt leivontamargariini.

Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön.

Kun taikina on kohonnut (n.20 min kuluttua) voit alkaa käsitellä taikinaa ja pyöritellä pikkupullia.

Ota mukaan taikinaan loppuosa jauhoista hiljalleen tarpeen mukaan.

Kun pullat ovat kohonneet sopivasti lämpimässä, voitele munalla ja paista 200 asteessa (kevyen vaaleanruskeiksi, noin 10 min)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 3g4.3kcal0.4g0g0.3g0g
Vehnäjauho sunnuntai55g191kcal6.6g38.8g1.1g1.9g
Grahamjauho, 1 dl16g57kcal2.1g11g0.5g2g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen11g82kcal0g0g9.1g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.8g2.8kcal0.5g0g0g0.3g
Maito, Kevyt38g17kcal1.2g1.8g0.6g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana276g796kcal21.6g124.4g23.2g8.4g
Valittu annoskoko138g398kcal10.8g62.2g11.6g4.2g
Annoskoko puolitettuna69g199kcal5.4g31.1g5.8g2.1g
Arvot/100g100g288kcal7.8g45.1g8.4g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=74187