Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 8.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)11g35kcal1.1g6.9g0.3g1.5g
Vehnäjauho puolikarkea 7.1g25kcal0.7g5g0.1g0.2g
Voi 1.1g8kcal0g0g0.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 18g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi18g61kcal1.1g13.3g0.3g0.4g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 75g25kcal2.3g3.7g0.1g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana277g309kcal10.4g57.8g3.4g4.2g
Valittu annoskoko138g154kcal5.2g28.9g1.7g2.1g
Annoskoko puolitettuna69g77kcal2.6g14.5g0.9g1.1g
Arvot/100g100g112kcal3.8g20.9g1.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089