Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 208g296kcal25.9g0.6g21.3g0g
Sokeri 267g1085kcal0g266.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 245g841kcal25g171.6g2.9g8.6g
Leivinjauhe 6.3g11kcal0.3g2.4g0g0g
Taloussuklaa, Fazer189g971kcal7.4g105.6g56.6g10g
Voi 189g1368kcal2.2g0.8g153.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 126g415kcal2.5g3.8g44g0g
Voi 60% rasvaa 25g137kcal0.2g0.1g15.3g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen126g226kcal0.5g54.1g0.3g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2760g10702kcal128g1211.8g587.4g43g
Valittu annoskoko1380g5351kcal64g605.9g293.7g21.5g
Annoskoko puolitettuna690g2675kcal32g303g146.9g10.8g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814