Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo250g1776kcal0.8g0.5g200.1g0g
Sokeri 170g691kcal0g170g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g500g1526kcal48.5g306.7g10g72.6g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Mustikka metsä- 360g159kcal1.8g23.1g2.2g11.9g
Sokeri84g341kcal0g84g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 10g34kcal0g8.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2760g9070kcal102.8g1188.8g424.6g169.2g
Valittu annoskoko1380g4535kcal51.4g594.4g212.3g84.6g
Annoskoko puolitettuna690g2268kcal25.7g297.2g106.2g42.3g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906