Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 50g268kcal0.4g0.3g29.9g0g
Sokeri 212g861kcal0g212g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 324g1113kcal33.1g227.1g3.9g11.4g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)250g80kcal7.5g11.7g0g0g
Rypsiöljy 45g397kcal0g0g44.9g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 499g178kcal0.8g35.5g0.4g10g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2760g5794kcal83.6g973.2g158.2g42.8g
Valittu annoskoko1380g2897kcal41.8g486.6g79.1g21.4g
Annoskoko puolitettuna690g1449kcal20.9g243.3g39.6g10.7g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247