Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 50g269kcal0.4g0.3g30g0g
Sokeri 213g863kcal0g212.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 325g1115kcal33.1g227.5g3.9g11.4g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)250g80kcal7.5g11.7g0g0g
Rypsiöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 500g178kcal0.8g35.6g0.5g10g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2765g5805kcal83.6g975g158.8g42.8g
Valittu annoskoko1383g2902kcal41.8g487.5g79.4g21.4g
Annoskoko puolitettuna691g1451kcal20.9g243.8g39.7g10.7g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247