Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%200g320kcal5.4g5.4g30g0g
Poronkäristys (Kylmänen)224g302kcal44.8g0.2g13.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g20g146kcal0.2g0.2g16g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g112g28kcal1.1g5.5g0.2g2.8g
Peruna, keskikokoinen 60g320g192kcal4.8g41.6g0.3g2.9g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto100g280kcal19g0g22g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g8g21kcal1g0.2g1.8g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2768g2578kcal152.6g106.2g167.4g11.4g
Valittu annoskoko1384g1289kcal76.3g53.1g83.7g5.7g
Annoskoko puolitettuna692g645kcal38.2g26.6g41.9g2.9g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763