Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 167g38kcal3g4g0.3g3.5g
Peruna, punnittu kuorineen 500g324kcal8g65.9g0.9g4.3g
Timjami 1g2.8kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Rypsiöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Vesi, vesijohtovesi 533g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 7.3g22kcal0.7g1g1.7g0.1g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g167g183kcal3.8g6.7g16.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2768g1300kcal31.2g155.8g57.4g16.6g
Valittu annoskoko1384g650kcal15.6g77.9g28.7g8.3g
Annoskoko puolitettuna692g325kcal7.8g39g14.4g4.2g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181