Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g176g2.3kcal0.5g0g0g0g
Suklaa tumma 352g1817kcal13.7g187.4g109.1g18.6g
Keltuainen, 20g, annos 20g70g45kcal2.5g0.1g17.6g0g
Sokeri 84g343kcal0g84.3g0g0g
Kuohukerma (Ingman)704g2392kcal15.5g21.8g246.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2772g9198kcal64.4g587.2g745.8g37.2g
Valittu annoskoko1386g4599kcal32.2g293.6g372.9g18.6g
Annoskoko puolitettuna693g2300kcal16.1g146.8g186.5g9.3g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916