Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 243g832kcal24.7g169.8g2.9g8.5g
Sokeri 278g1127kcal0g277.3g0g0g
Leivinjauhe 4.7g8.2kcal0.2g1.8g0g0g
Ruokasooda 4.7g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka7.5g30kcal0g7.4g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g117g851kcal1.2g1.2g93.3g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g93g29kcal3.2g4.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 103g146kcal12.8g0.3g10.5g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g233g163kcal28g9.3g1.2g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g292g128kcal0.9g29.2g1.5g4.7g
Sitruunamehu, laimentamaton12g2.4kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2772g6636kcal142g1001.2g218.8g26.4g
Valittu annoskoko1386g3318kcal71g500.6g109.4g13.2g
Annoskoko puolitettuna693g1659kcal35.5g250.3g54.7g6.6g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615