Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 4.5g32kcal0g0g3.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen45g15kcal1.5g2.2g0g0g
Hiiva 4.5g3.4kcal0.6g0g0g0.3g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)27g89kcal7.3g0g6.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 59g201kcal6g40.9g0.7g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana279g680kcal30.8g86.2g21.6g4.6g
Valittu annoskoko140g340kcal15.4g43.1g10.8g2.3g
Annoskoko puolitettuna70g170kcal7.7g21.6g5.4g1.2g
Arvot/100g100g244kcal11g30.9g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570