Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 80g578kcal0.9g0.3g64.8g0g
Sokeri 160g647kcal0g159.3g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g399g259kcal43.8g16.7g1.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai287g1005kcal34.4g203.8g6g8.6g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Omena, keskikokoinen 200g399g136kcal0.8g28.3g1.2g7.2g
Siirappi 40g120kcal0g29.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g13g46kcal0.4g10.2g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2784g5638kcal162.2g908.2g147.2g31.8g
Valittu annoskoko1392g2819kcal81.1g454.1g73.6g15.9g
Annoskoko puolitettuna696g1410kcal40.6g227.1g36.8g8g
Arvot/100g100g203kcal5.8g32.6g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175