Briossisämpylät

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liota maitoon hiiva, hunaja ja suola.

Sekoita munat puuhaarukalla taikinaan.

Lisää jauhot vähitellen ja lopussa voi nokareina.

Vaivaa 12-15 min. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi.

Vaivaa ilmakuplat pois, kaulitse taikina 2 cm paksuksi suorakaiteeksi ja kääri rullalle, leikkaa 16 palaan.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla tunti.

Voitele keltuaisella ja paista 200c 12-15 min.

(Ohjeessa käskettiin käyttää voita, mutta kokeilin itse margariiniin.)

Lähde: Olivialehti verkkosivut

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Cherrymom
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 201g78kcal6.6g5.6g3g0g
Hiiva 50g37kcal6.6g0.6g0.2g3.5g
Hunaja 40g133kcal0.2g32.5g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 221g315kcal27.6g0.7g22.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 392g1345kcal39.9g274.4g4.7g13.7g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala261g836kcal39.2g154.2g6.8g26.1g
Margariini 60%, keskiarvo 201g1071kcal0.7g0.7g120.6g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g20g13kcal0.7g0g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2784g7656kcal243g937.4g326g86.6g
Valittu annoskoko1392g3828kcal121.5g468.7g163g43.3g
Annoskoko puolitettuna696g1914kcal60.8g234.4g81.5g21.7g
Arvot/100g100g275kcal8.7g33.7g11.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=457116