Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 791g1129kcal98.9g2.4g81.1g0g
Sokeri 1439g5840kcal0g1437.4g0g0g
Maito, Kevyt719g331kcal23g34.5g10.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl719g2446kcal14.4g21.6g251.8g0g
Voi 60% rasvaa 684g3724kcal6.1g3.4g416.8g0g
Leivinjauhe 72g126kcal3.7g27.2g0g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 1871g6418kcal190.6g1309.4g22.4g65.5g
Raparperi 2158g727kcal14.9g118.7g2.2g30.2g
Voi 60% rasvaa 360g1960kcal3.2g1.8g219.4g0g
Sokeri 719g2920kcal0g718.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 468g1605kcal47.7g327.3g5.6g16.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g54452kcal805g8004.8g2020.2g225g
Valittu annoskoko10000g27226kcal402.5g4002.4g1010.1g112.5g
Annoskoko puolitettuna5000g13613kcal201.3g2001.2g505.1g56.3g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273