Ruisleipä omatekoinen

JUURI:
-3-4 ruisleipä- tai hapankorppupalaa
(jatkossa 1 dl pakastettua taikinaa)
-1 l haaleaa vettä
-1 l ruisjauhoja
TAIKINA:
-1,5 dl haaleaa vettä
-50 g hiivaa
-1 dl pellavarouhetta
-1,5 dl soijarouhetta
-2 rkl suolaa
-1 rkl sokeria
-1,2 l ruisjauhoja
JUUREN VALMISTUS:
-Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois
-Murenna palat hienoksi kulhoon
-Lisää vesi ja jauhot vatkaten
-Anna juuren seistä vähintään 1 vrk
liinan alla
-Juuri kuplii ja tuoksuu happamelta
TAIKINAN VALMISTUS:
-Lisää veteen hiiva, suola, sokeri ja
pellava- sekä soijarouheet
(pellava- ja soijarouheen voi jättää
pois)
-Anna turvota n. 15 min
-Alusta taikinaan ruisjauhot
(Taikinasta melko tiivistä)
-Ota taikinasta pala pakasteeseen
-Kohota taikinaa 3-6 tuntiin
LEIPOMINEN:
-Leivo 3-4 limppua
-Kohota leivät liinan alla
-Paista aluksi 15 min 240 asteessa
-Jatka 45 min 180 asteessa
Kypsä leipä kuulostaa ontolta
JÄÄHDYTYS:
-Kääri leivät pyyhkeisiin ja laita
muovipussiin pehmenemään 1-3 h

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2797 grammaa

Mlt65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g650g1983kcal63.1g398.5g13g94.3g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g28g133kcal6.7g9.2g7.9g7.8g
Soijarouhe, tumma/vaalea, Soyappetit25g80kcal13g7g0.1g4g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Sokeri6g24kcal0g6g0g0g
Hiiva, 50g25g15kcal3.3g0.3g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 650g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2797g4471kcal172.2g842g42.2g212.2g
Valittu annoskoko1399g2235kcal86.1g421g21.1g106.1g
Annoskoko puolitettuna699g1118kcal43.1g210.5g10.6g53.1g
Arvot/100g100g160kcal6.2g30.1g1.5g7.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=125369