Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 450g158kcal20.8g8.8g1.3g11.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 787g359kcal23.6g37.8g11.8g0g
Voi 23g163kcal0.3g0.1g18.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.7g0.3g0.8g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 56g210kcal12.5g0g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2799g2109kcal134.4g125.2g112g24g
Valittu annoskoko1400g1055kcal67.2g62.6g56g12g
Annoskoko puolitettuna700g527kcal33.6g31.3g28g6g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632