Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.8g20kcal0g0g2.2g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 8.4g3.7kcal0g0.5g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana28g71kcal0g6.4g4.6g0.6g
Valittu annoskoko14g35kcal0g3.2g2.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna7g18kcal0g1.6g1.2g0.2g
Arvot/100g100g250kcal0g22.7g16.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593