Vaahtokarkit

Valkuaiset vaahdoksi

liivate + kylmä vesi (0,5 dl)

kuumaan veteen hermesetas, vanilja-aromi, suola, liivateseos.

Ei tarvitse keittää (makeutusaine ei toimi kuten sokeri) Vatkataan vaahdoksi (annetaan jäähtyä)

Vaahdot yhdistetään.

Massa rasvattuun, jauhotettuun vuokaan (esim.

tärkkelykset tai muu "pölymäinen" jauho, esim.

prode, kookosjauho ok).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Minttut
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 5.5g2.3kcal0.5g0g0g0g
Liivate 0.5g1.6kcal0.4g0g0g0g
Hermesetas-jauhe0.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Vesi7.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana28g10kcal1.8g0.4g0g0.2g
Valittu annoskoko14g5kcal0.9g0.2g0g0.1g
Annoskoko puolitettuna7g2kcal0.5g0.1g0g0.1g
Arvot/100g100g34kcal6.4g1.4g0g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=286954