Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Riisi tumma 1g3.5kcal0.1g0.7g0g0g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 1g3.6kcal0.1g0.8g0g0g
Vesi5.5g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Paprika punainen 1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Parsakaali brokkoli 1.6g0.5kcal0.1g0g0g0g
Katkarapu 2.3g1.6kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana29g22kcal1.2g3.2g0.2g0g
Valittu annoskoko14g11kcal0.6g1.6g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna7g5kcal0.3g0.8g0.1g0g
Arvot/100g100g76kcal4.2g11.2g0.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791