Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)0.9g3.6kcal0g0.1g0.4g0g
Sokeri 0.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.9g6.5kcal0.2g1.3g0g0.1g
Vesi0.3g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys1.2g4.1kcal0g1g0g0g
Sokeri 1g4kcal0g1g0g0g
Vesi1.5g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0g0kcal0g0g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g3.5g12kcal0.6g0g1.1g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)0.4g1.3kcal0g0g0.1g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g3.5g1.3kcal0.3g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana29g67kcal2.2g7g3.2g0.2g
Valittu annoskoko14g33kcal1.1g3.5g1.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna7g17kcal0.6g1.8g0.8g0.1g
Arvot/100g100g232kcal7.6g24.3g11.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922