Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g3.8g5kcal0.8g0g0.2g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK2.3g3.1kcal0.5g0g0.1g0g
Lanttu 2.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 2.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Peruna, vanha, kuorittu 1.9g1.4kcal0g0.3g0g0g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g0.3g1.5kcal0g0g0.2g0g
Milbona Maito rasvaton1.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana29g26kcal2.6g1.2g1g0.2g
Valittu annoskoko14g13kcal1.3g0.6g0.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna7g7kcal0.7g0.3g0.3g0.1g
Arvot/100g100g90kcal9g4.2g3.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403