Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Hunaja 2.6g8.4kcal0g2.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 2g2.9kcal0.3g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.4g8.1kcal0.2g1.7g0g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Hasselpähkinä 0.6g3.8kcal0.1g0g0.4g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 5.5g1.9kcal0g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana29g70kcal1.2g8.6g3.4g0.6g
Valittu annoskoko15g35kcal0.6g4.3g1.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna7g18kcal0.3g2.2g0.9g0.2g
Arvot/100g100g238kcal4.1g29.3g11.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623