Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp3.1g14kcal0.2g1.4g0.8g0.1g
Kohupiim (Tere)3.1g2.5kcal0.5g0.1g0g0g
Hapukoor (Tere)0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g0.9g1.3kcal0.1g0g0.1g0g
Maissitärkkelys 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Kermavaahto, valio0.8g2.3kcal0g0g0.2g0g
Mustikka, Pakkasmarja5.9g2kcal0g0.4g0g0.2g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana29g47kcal1.6g4.4g2.2g0.6g
Valittu annoskoko15g24kcal0.8g2.2g1.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna7g12kcal0.4g1.1g0.6g0.2g
Arvot/100g100g161kcal5.4g15g7.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709