Linssisosekeitto

2dl vihreitä linssejä
200g kuorittua ja pilkottua lanttua
200g kuorittua ja pilkottua porkkanaa
1/2 pkt koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
100g tomaattimurskaa (ei välttämätön)

Liota halutessassi linssejä noin tunnin ennen keittämistä.

Huuhtele linssit hyvin.

Laita vettä kiehumaan ja lisää linssit, lanttu ja porkkana.

Keitä noin 30 min. Siivilöi keitinvesi pois (voit halutessasi ottaa sitä talteen jotta voit jatkaa sosetta sillä) .Lisää tomaattimurska ja soseuta keitto.

Lisää koskenlaskijaa paloina ja anna juuston sulaa.

Lisää sopiva määrä vettä tai keitinlientä jotta saat keitosta haluamasti paksuisen.

Raejuusto sopii hyvin kuuman keiton joukkoon.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Muori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi5.9g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, Polpa di Pomodoro (Campo largo (lidl)), annos 400g1.2g0.2kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas1.2g3.3kcal0.2g0g0.3g0g
Porkkana 2.5g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Linssi, vihreä, go green1.4g4.8kcal0.4g0.8g0g0.4g
Lanttu 2.7g0.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g20kcal1.2g2g0.6g1g
Valittu annoskoko15g10kcal0.6g1g0.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna8g5kcal0.3g0.5g0.2g0.3g
Arvot/100g100g66kcal4g6.7g2g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=55009