Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1.7g7kcal0g1.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.3g4.5kcal0.1g0.9g0g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%2.7g1.6kcal0.1g0.2g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 3g4.2kcal0.4g0g0.3g0g
Korppujauho 1g3.7kcal0.1g0.8g0g0.1g
Manteli 0.9g5.8kcal0.2g0.1g0.5g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Kardemumma, annos 2g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen2.7g4.9kcal0g1.2g0g0.1g
Sokerivesikuorrutus 1.2g4.1kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g73kcal1.8g12.2g1.8g0.6g
Valittu annoskoko15g36kcal0.9g6.1g0.9g0.3g
Annoskoko puolitettuna7g18kcal0.5g3.1g0.5g0.2g
Arvot/100g100g246kcal6.1g41.2g6.1g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663