Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)4.8g6.7kcal0.5g0g0.5g0g
Sokeri 0.9g3.8kcal0g0.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1g3.4kcal0.1g0.7g0g0g
Perunajauho 1dl=70g1.1g3.7kcal0g0.9g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g6.6g11kcal0.5g1.1g0.5g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g58kcal2.2g7.4g2g0g
Valittu annoskoko15g29kcal1.1g3.7g1g0g
Annoskoko puolitettuna7g14kcal0.6g1.9g0.5g0g
Arvot/100g100g195kcal7.4g25g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179