Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2.9g10kcal0.4g2.1g0.1g0.1g
Sokeri 1.4g5.8kcal0g1.4g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasooda 0.1g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 1.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.3g0.4kcal0g0g0g0g
Raparperi 3.4g1.1kcal0g0.2g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 1.1g1.5kcal0g0g0.1g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g1.4g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Sokeri 1g3.9kcal0g1g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.6g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g71kcal1.2g10g2.8g0.2g
Valittu annoskoko15g36kcal0.6g5g1.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna8g18kcal0.3g2.5g0.7g0.1g
Arvot/100g100g238kcal4g33.3g9.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574