Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt33g15kcal1.1g1.6g0.5g0g
Hiiva, 50g3.3g2kcal0.4g0g0g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.3g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.1kcal0.1g0.4g0g0.2g
Kananmuna 50g(kpl)3.3g4.2kcal0.4g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.5g51.2g0.9g2.6g
Voi 10g72kcal0.1g0g8.1g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g6.7g21kcal1.1g3.1g0.5g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana280g812kcal21.4g131.2g20.6g8g
Valittu annoskoko140g406kcal10.7g65.6g10.3g4g
Annoskoko puolitettuna70g203kcal5.4g32.8g5.2g2g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.8g7.4g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726