Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha25g42kcal4.8g0g2.5g0g
Sipuli (kuorittu)5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)25g6.3kcal0.3g1.4g0g0.4g
Basilika, kuivattu 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Ruokasuola jodioitu 0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Porkkana 11g3.5kcal0.1g0.6g0g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 1.9g6.4kcal0.2g1.3g0g0.1g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 50g13kcal1.7g1.6g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%9g22kcal2.7g0.2g1.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Lasagnelevy Rainbow10g37kcal1.4g7.2g0.3g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana280g295kcal22.6g25.2g11.2g2.6g
Valittu annoskoko140g148kcal11.3g12.6g5.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna70g74kcal5.7g6.3g2.8g0.7g
Arvot/100g100g106kcal8.1g9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111